Etusivu Tekniikkavakuutus Kodinkonevakuutus Rallivakuutus

Yleisiä lisäturvan ostovinkkejä

  1. Tutustu vakuutuksen, lisäturvan, takuun tms. ehtoihin ja kattavuuslistauksiin. Niiden tulisi aina olla näkyvillä, jotta asiakkaana pystyt vertailemaan tuotteita. Kannattaa kiinnittää huomiota myös korvausrajaan, kestoon ja mahdollisiin kilometrirajoihin sekä omavastuun osuuteen.
  2. Kannattaa tutustua myös mahdollisiin esimerkkitapauksiin, minkälaisia vahinkoja yhtiö on korvannut ja jättänyt korvaamatta asiakkailleen. Nämä antavat käsitystä siitä, minkälaiseen tarkoitukseen tuote on tarkoitettu. Tutustu Tekniikkavakuutus/Esimerkkejä korvauksista –osioon.
  3. Vakuutustoiminnassa on kyse siitä, että joku ottaa vastatakseen toista kohtaavan ennalta arvaamattoman vahingon tai muun tapahtuman maksua vastaan. Suomessa Finanssivalvonta valvoo niitä, jotka saavat harjoittaa vakuutustoimintaa. Finanssivalvonnan valvomat yhtiöt voi tarkistaa täältä https://sol.itella.net/vakuutusedustajarekisteri.
  4. Vakuutuksen taustalla tulee olla vakuutusyhtiö. Jos näitä tietoja ei löydy palveluntarjoajan kotisivuilta/materiaaleista, kannattaa selvittää mikä taho todellisuudessa vastaa korvauksista ja onko se luotettava.
  5. Selvitä onko esim. korjaamon tuntityön hintaa rajoitettu. Tuntiveloituslasku korjaamolta voi lähennellä 200 €/h erikoistuneissa korjaamoissa.
  6. Ajoneuvojen yksinkertaiseltakin tuntuvien vikojen korjaaminen saattaa olla yllättävän kallista, joten varmista onko tuotteessa kertakorvausraja.
  7. Ajoneuvojen keskikorjaushinnat nousevat koko ajan, joten yllättäviin kustannuksiin on hyvä varautua.